Urządzenia i Akcesoria
Tofurnik z mango i limonką
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
8 porcji
Składniki
Spód
-
150 g płatków owsianych, błyskawicznych150 g płatków owsianych, górskich
-
30 g ksylitolu30 g cukru
-
40 g oleju kokosowego (patrz wskazówka)
-
40 g masła migdałowego, jasnego40 g masła migdałowego, prażonego
Tofurnik
-
2 limonki
-
250 g mleka kokosowego płynnego (patrz wskazówka)
-
10 g agaru
-
400 g tofu, świeżego pokrojonego na kawałki
-
300 g mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki
-
80 - 100 g ksylitolu80 - 100 g cukru
-
owoce jagodowe, świeże ilość do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
9.3 mg
Białko
10 g
Kalorie
1430.6 kJ /
341.7 kcal
Tłuszcz
17.8 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
10.1 g
Węglowodany
38.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DIETA WEGAŃSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasztet gryczany pełen roślinnego białka
3 godz.
Brownie z czerwonej fasoli
1 godz.
Brownie fasolowo-gryczane
1 godz.
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3 godz. 30 min
Brokuł z ciecierzycą w sosie orzechowym
1 godz.
Wegański placek (farinata)
1 godz. 50 min
Brownie z mąką z ciecierzycy z sosem z marakui
1 godz.
Pomidorowe brownie
1 godz.
Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami
1 godz. 55 min
Tarta orzechowa z kremem z nerkowców
6 godz. 55 min
Pizza na spodzie z ciecierzycy (bez glutenu)
30 min
Mąka z ciecierzycy
45 min